КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ:
СТОПАНСКА БАНКА АД - СКОПЈЕ

 

24 часа КОНТАКТ ЦЕНТАР (02) 3100 109

 

адреса:
11 Октомври 7, 1000 Скопје, Република Македонија

факс:
+ 389
(02) 3114 503 

e-mail:
kontaktcentar@stb.com.mk

 

 

 

15.12.2017

 

Почна второто издание на „Сонуваме.Менуваме“

 

Во преполната сала на Македонската Опера и Балет во 18 часот почна второто издание на „Сонуваме.Менуваме“ со инклузивните концерти на 5+ фамилија. На разиграната сцена богата со визуелни елементи, омилените ликови од серијата заедно со децата од асоцијациите подготвија незаборавен спектакл кој покрај добрата забава за сите присутни понуди и нови искуства и сознанија за децата со посебни потреби, нивните амбиции, желби, можности и соништа. Фотографиите од сите 5 концерти ќе бидат достапни на Facebook страницата на Банката.

 

Во својата заложба континуирано да им помага на децата, Стопанска банка АД - Скопје вчера ги презентираше и проектите кои оваа година ќе добијат грантови за остварување на предложените проекти. До Банката стигнаа 31 барање што е значително повеќе од минатата година. Комисијата за спонзорства и донации при Стопанска банка АД - Скопје објективно се произнесе избирајќи 12 асоцијации од повеќе градови на Македонија, на кои целосно или делумно ќе им финансира реализација на предложените проекти.

 

 

05.12.2017

 

Соопштение за неработен ден  - 08.12.2017 (петок)

 

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека по повод престојниот државен празник – Св. Климент Охридски, филијалите на Стопанска банка АД - Скопје нема да работат на 08.12.2017(петок).

 


 


 

 

05.12.2017 г.

Второ издание на „СОНУВАМЕ.МЕНУВАМЕ.“
општествено одговорен проект на Стопанска банка АД - Скопје
„Заедно можеме да создадеме поубав свет“

Стопанска банка АД – Скопје преку организација на второто издание на проектот „Сонуваме.Менуваме“ и овој декември се насочува кон децата со посебни потреби или пречки во развојот и потребата за нивна постојана инклузија во општеството.
 
На сцената на МОБ (Македонска Опера и Балет), детските миленици 5+ Фамилија кои веќе 10 години ја збогатуваат домашната едукативна и забавна детска програма ќе понудат едночасовна забава во која интегрален дел се деца со посебни потреби кои помагаат текот на приказната да биде комплетен и со тоа на најпластичен начин на публиката да и се претстави инклузијата во најјасна форма.

Концертите “Сонуваме.Менуваме“ ќе се одржуваат во МОБ со овој распоред:

•    Петок 15.12. од 18 часот
•    Сабота 16.12 од 11 и од 14 часот
•    Недела 17.12 од 11 и од 14 часот

29.11.2017

 

Оглас за продажба на имот

 

О Г Л А С

(Реф бр. 19-11/2017)

 

Стопанска банка АД - Скопје објавува оглас за продажба на :

 

- Административно-деловен простор во Струга кој се наоѓа на ул. Маршал Тито бр.54, лоциран на КП 1710 дел 7, кат 1, за КО Струга со вкупна површина од 256м2, за минимална почетна цена од 190.800 ЕУР;

- Објекти во Охрид (во комплексот од живинарската фарма Гица) што се наогаат на ул.Железничка, лоцирани на КП 8778/10 за КО Охрид 2 и тоа: зграда 2, намена на зграда Б4, влез 1, кат ПР, намена на дел ДП, површина 368 м2 и зграда 3, намена на зграда Б4,  влез 1, кат ПР, намена на дел ДП, површина 121 м2 за минимална почетна цена од 155.000 ЕУР; 

- Недвижен имот лоциран во Виница со вкупна површина од 2.796 м2, запишан во ИЛ 7958 и ИЛ 7959 за КО Виница за минимална почетна цена од 150.000 ЕУР.

 

 

15.11.2017

 

Оглас за продажба на имот во Струга 


(Реф бр. 17-11/2017)

Стопанска банка АД - Скопје објавува оглас за продажба на :
Административно-деловен простор кој се наоѓа на ул. Маршал Тито бр. 54, Струга лоциран на КП 1710 дел 7, кат 1, за КО Струга со вкупна површина од 265м2, а согласно Имотен лист бр. 101174. 
                  
Продажбата на недвижниот имот ќе се изврши по пат на лицитација со прибирање на затворени писмени понуди за минимална почетна цена од 190.800 ЕУР.
Во купопродажната цена за недвижниот имот не е вклучен ДДВ од 18%, кој паѓа на товар на купувачот.
Данокот на промет на недвижности и трошоците околу преносот на правото на сопственост паѓаат на товар на купувачот.

 


 

 

07.11.2017

 

ЕСЕНСКИ ПРОМОЦИИ НА КРЕДИТНИ ПРОИЗВОДИ

 

И оваа есен, Стопанска банка АД - Скопје креираше понуда за повеќето кредитни производи со што клиентите имаат можност да го изберат најдоброто решение за својот семеен буџет.

 

Доколку е потребна нова кредитна картичка, тука е VISA Vero кредитната картичка која за сите кои ќе поднесат барање до 05.12.2017 и до 15.12.2017 ќе направат минимум 5 трансакции подарува новогодишен ваучер од 500денари. Секако, картичката продолжува да наградува и во останатиот период преку месечниот попуст за бесплатно купување во Веро или Џамбо а кој се генерира како износ од 3,5% од сите трансакции направени во ВЕРО и во Џамбо како и 0.5% од сите останати трансакции во месецот.


За оние кои планираат посериозни проекти,

 

 


 

31.10.2017

 

Известување за воведување на надоместок за повлекување на готовина од шалтер

 

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека Стопанска банка АД – Скопје од 20.11.2017 година воведува надоместок за повлекување на готовина во МКД од шалтерите на СБ, во висина од 20,00 денари по поединечно повлекување на готовина од страна на клиентот без оглед на висината на подигнатиот износ.

Повлекување на готовина од распространетата мрежа на банкомати на Банката останува без провизија за корисниците на дебитни картички а на клиентите на располагање им се и 24/7 i-bank услугите за кои Банката постојано развива нови решенија и функционалности.

 

 

30.10.2017

 

ПРОДАЖБА НА ИМОТ - реф. број 15-10/2017

 

Стопанска банка АД - Скопје огласува на продажба имот. Деталите за продажбата се достапни на овој линк.

 

Стопанска банка АД - Скопје
На ваша страна

 


 

30.10.2017

 

СООПШТЕНИЕ ЗА НАЈАВЕН ПРЕКИН НА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИСКИТЕ ВРСКИ

 

Почитувани клиенти,

 

нашиот добавувач на телекомуникациски услуги најави прекин во траење од 90 минути поради планирани системски надградби за периодот 1-6 часот наутро на 31.10.2017.
Поради овој прекин, можно е нашите дигитални услуги да бидат во прекин за што однапред ви се извинуваме.

 

Стопанска банка АД - Скопје

На ваша страна

 


 

 

19.10.2017

 

Оглас за вработување

 

Огласот за вработување може да го видите на следниот линк.

 

20.10.2017

Соопштение за неработен ден - 20.10.2017

 

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека по повод престојниот државен празник – Ден на македонската револуционерна борба,филијалите на Стопанска банка АД –Скопје нема да работат на 23.10.2017(понеделник).

 

 

05.10.2017

 

TOPSI Mastercard дебитната картичка подарува ISIC картичкаКористејќи го почетокот на новата академска година, денешниот настан во срцето на студентската заедница има за цел презентација на партнерсттво на три значајни институции, во интерес на студентите:


Картичниот бренд Mastercard, Стопанска банка АД – Скопје како еден од најголемите издавачи на картички и Меѓународната студентска идентификациска картичка (ISIC) промовираат кампања за бесплатно издавање на ISIC картичката за сите ТОПСИ студенти.

Имено, со ТОПСИ пакетот од Стопанска банка, клиентите на возраст до 28 години редовно добиваат: бесплатна Mastercard TOPSI дебитна картичка, бесплатна трансакциска сметка и пристап до i-bank дигиталната платформа (e-banking, m-banking). Дополнително, во рамки на промотивниот период до 31.12.2017 сите студенти ќе може да ја добијат и ISIC картичката бесплатно со попусти во над 130 земји во светот.

 

05.10.2017

 

Оглас за продажба на недвижен имот на Стопанска банка АД - Скопје

(реф. бр. 14-10/2017)

 

Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши продажба на следниот  имот:

 

 

02.10.2017

 

Известување за утврдување на каматни стапки за орочени депозити за физички лица

 

1. Сметано од 01.10.2017 година Стопанска банка АД Скопје (во понатамошниот текст: СБ) изврши промена на типот на каматна стапка за орочените депозити со месечна исплата на камата во денари и девизи (вклучително и девизни депозити со денарска камата), со следните периоди на орочување: 1 месец, 2 месеци, 3 месеци, 6 месеци и 12 месеци. Во таа смисла, за сите нови депозити од горенаведените видови СБ ќе  пресметува и плаќа камата по фиксна каматна стапка согласно условите определени од страна на СБ кои се важечки на денот на орочувањето и се соодветно објавени во филијалите и/или на официјална веб страна на Банката. Наведеното за пресметување и плаќање на камата по фиксна каматна стапка ќе се однесува и за постојните орочени депозити од горенаведените видови во случај на нивно преорочување почнувајќи од 01.10.2017 година, доколку пред посочениот датум биле орочени со променливи камати. При секое наредно преорочување на депозитите, ќе се применуваат условите определени од страна на СБ кои се важечки на самиот ден на преорочувањето и  се соодветно објавени во филијалите и/или на официјална веб страна на Банката.

 

 

 

07.09.2017

 

СООПШТЕНИЕ ЗА НЕРАБОТЕН ДЕН 08.09.2017 (ПЕТОК)

 

Почитувани клиенти,

 

Ве известуваме дека по повод државниот празник Ден на независноста, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 08.09.2017 (петок).
На располагање ги имате i-bank услугите достапни преку телефон, m-banking, e-banking и банкоматите на СБ, како и партнерите од трговската мрежа кои ги прифаќаат картичките од Стопанска банка.

 

Вработените и менаџментот на Банката ви го честитаат празникот!

 

 

Стопанска банка АД - Скопје

На ваша страна

 

 

 


04.09.2017

 

„Мудрости - Радости“
За почетокот на школската година

 

Во рамки на својата општествено одговорна активност, Стопанска банка АД - Скопје, во саботата 02.09 на платото на МОБ го реализираше настанот насловен „Мудрости – Радости“ со учество на:


•   Ла Ла Ла“ балетско шоу, МОБ
•     5+ бенд
•    DJ и танцово шоу на студио  Break a Leg
•    Лотарија со вредни подароци и многу интерактивни содржини

Настанот имаше за цел да ги нагласи предностите кои ги нуди образованието - откривање и совладување на нови знаења и создавање на поубава иднина за сите како за учениците така и за родителите. Токму затоа, сите присутни деца на настанот покрај бројните изненадувања добија и примерок од новата детска книга „Книгата што никогаш не беше иста“ и се надеваме ќе бидат инспирирани не само за читање туку и за творење.
Книгата, во продукција на Стопанска банка е изработена од авторките текст: Билјана Црвенковска, илустратор: Катерина Николовска и ќе биде дистрибуирана до школските библиотеки со што ќе биде достапна за сите деца љубители на читањето.

Овој инспиративен настан беше наменет за децата од школска возраст, посебно за најмладите кои се највозбудени за почетокот на школската година. Сакаме да се увериме дека децата во училишните клупи не се стекнуваат само со оценки за знаењето, но и дека таму се формираат себеси, се надградуваат и подобруваат со секоја школска обврска и домашна задача. Веруваме дека со ваков поглед кон школувањето децата ќе бидат посреќни и поисполнети што е само по себе победа.“ – изјави Г. Диомодис Николетопулос, Генерален извршен директор на Стопанска банка АД – Скопје.

 

 

 

25.08.2017

 

Соопштение за неработен ден - 28.08.2017 (понеделник)

 

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека по повод празникот Успение на Пресвета Богородица, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 28.08.2017 (понеделник).

 


 


 

 

28.07.2017

 

Соопштение за неработен ден - 02.08.2017 (среда)

 

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека по повод државниот празник Ден на Републиката, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 02.08.2017 (среда).

 


14.07.2017

Оглас за вработување

 

Огласот за вработување може да го видите тука.

 

 

29.06.2017

 

TOPSI Pay - брзи меѓусебни плаќања на пазарот

 

Стопанска банка АД - Скопје воведе новитет на македонскиот банкарски пазар - TOPSI Pay - брзи плаќања со контактите од телефонот или со пријателите од Facebook.
TOPSI Pay произлегува како резултат на интеракцијата што Банката ја имаше со младите клиенти во изминатата година откако го промовираше topsi.mk - банка за млади. 

Со разработката на механизмот за брзи меѓусебни плаќања помеѓу пријатели, без потреба од знаење на бројот на сметка, овозможуваме 24/7 интеракција на сметките во Банката, секако повторно со заштита на сигурноста на клиентите односно OTP токен валидација на секое плаќање.

TOPSI Pay на клиентите им нуди во рамки на m-banking апликацијата да ги поврзат контактите од телефон како и пријателите од Facebook и да вршат пренос на средства, да делат сметки и да бараат уплати. Со коментарите за секоја трансакција се овозможува и поголема прегледност, но и забава во користењето на услугата.

 

Се што е потребно за да се користи TOPSI Pay е:

- сметка во Стопанска банка

- пристап до i-bank услугите (корисничко име и лозинка)

 


 

 

23.06.2017

 

Соопштение за неработен ден - 26.06.2017 (понеделник)

 

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека по повод државниот празник Рамазан Бајрам, филијалите на Стопанска банка АД – Скопје нема да работат на 26.06.2017 (понеделник).

 


 

 

08.06.2017

 

Соопштение за работата на филилјала Автокоманда

 

Почитувани клиенти,

 

Поради изведување на градежни работи, ве известуваме дека филијалата Автокоманда нема да работи од 10 до 18.06.2017 година. Воедно и банкоматот во филијалата ќе биде вон употреба.

Сепак, за задоволување на потребите на клиентите, Банката одлучи филијалите Бит Пазар и Ченто да работат со продолжено работно време во дадениот период а на клиентите секако им остануваат на располагање и сите други наши филијали во Скопје.

Работно време на филијалите:

  • Бит Пазар понеделник - петок од 8:30 до 17:00 и сабота од 9:00 до 13:30 часот
  • Ченто од понеделник - петок од 8:30 до 17:00

 

 

 

 

31.05.2017

 

Измена во тарифникот за водење на штедни и трансакциски сметки од 01.06.2017

 

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека Стопанска банка од 01.06. воведува:
-    надоместок за месечно водење на штедни сметки, за трансакции извршени со почеток од 01.06.2017г., при што наплатата ќе се изврши  со валута на 01.07.2017г. во износ од мин. 20,00 ден, максимум 30,00 ден во зависност од бројот на извршени трансакции во текот на еден календарски месец.
-    надоместок за месечно водење на трансакциски и штедни сметки на пензионери за трансакции извршени со почеток од 01.06.2017г, при што наплатата ќе се изврши  со валута на 01.07.2017г. во износ од мин. 10,00 ден, максимум 20,00 ден во зависност од бројот на извршени трансакции во текот на еден календарски месец.

 

 

 

 

22.05.2017

 

ОДЛИЧНА АТМОСФЕРА НА „ВОЗИ ПРАВО, ВОЗИ ЗДРАВО“ VOL.3

 

Изминатата сабота (20.05.2017), со регистриран рекорден број на учесници (3.500), при одлични временски услови и со пикник забава во градскиот парк, Скопје прослави уште еден „Вози право, вози здраво“ настан во организација на Стопанска банка АД – Скопје. 

Ревијалната трка од Порта Македонија, со должина од 1.500м ја извозеа сите учесници од најмалите во бебе колички до најголемите вело-ентузијасти. На целта во градскиот парк за учесниците, но и за посетителите во изобилство обезбедени беа голем број на подароци, изненадувања и освежувања. Детската претстава во изведба на Тања Кочовска како и бендот “Бета хаус“ дополнително ја загреваа атмосферата и придонесоа за бројни насмевки во паркот. 

За време на настанот, за присутните медиуми г. Диомидис Николетопулос, Генерален извршен директор и Претседател на Управен одбор на Стопанска банка АД – Скопје изјави: „Ме радува што гледам толку голем број на граѓани сплотени за една иста идеа. Тоа значи дека сме допреле тема значајна за сите возрасти и за сите граѓани, па среќни сме што можеме заедно да ја поддржуваме! Стопанска банка ќе остане посветена и уште повеќе активна во иднина, донирајќи нова урбана опрема која во фокусот ќе го има велосипедизмот.“

 


 

 

22.05.2017

 

"VOZI PRAVO, VOZI ZDRAVO" Vol. 3 with spring edition in Skopje 

Taking into consideration the satisfaction and the successful implementation of the first two events under the motto "Vozi pravo, vozi zdravoo" and the effect of donations of urban equipment, Stopanska banka AD - Skopje is preparing and announcing the spring edition of the event "Vozi pravo, vozi zdravo" on Saturday, 5/20 through the streets of Skopje. As in the previous two occasions, the event will start with unofficial race, this time starting at 12:00 o'clock at Porta Macedonia, along the streets of downtown to City Park, where again the participants and visitors will offer a lot of fun, gifts, surprises, games and interaction. During the race from 12 to 13 pm, in order to ensure maximum protection of participants, temporary traffic regime will be conducted with the support of SVR Skopje, Ulici & patista and of course our VPVZ volunteers.

 

 

22.05.2017

 

Соопштение за неработен ден - Св. Кирил и Методиј

 

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека по повод престојниот државен празник „Св. Кирил и Методиј“ –Денот на сесловенските просветители, филијалите на Стопанска банка АД –Скопје нема да работат на 24.05.2017(среда).

 

 

10.05.2017

 

„ВОЗИ ПРАВО, ВОЗИ ЗДРАВО“ vol. 3 ПРОЛЕТНО ВО СКОПЈЕ

 

Водени од задоволството и успешната реализација на првите 2 настани под мотото „Вози право, вози здраво“ како и ефектот на донациите на урбана опрема, Стопанска банка АД - Скопје во пролетно руво го подготвува и најавува „Вози право, вози здраво“ број 3 за сабота, 20.05 низ скопските улици.

Како и во претходните два наврати, настанот го започнуваме со ревијална трка, овојпат со старт во 12 часот на Порта Македонија, долж улиците во центар кон Градскиот парк, каде повторно за учесниците и посетителите ќе понудиме многу забава, подароци, изненадувања, игри и интеракција.

За време на трката од 12 до 13 часот, со цел обезбедување на максимална заштита на учесниците ќе биде воспоставен времен сообраќаен режим со поддршка на СВР Скопје, ЈП Улици и патишта и секако нашите ВПВЗ волонтери.


Регистрацијата е веќе отворена и достапна на овој линк најдоцна до 19.05. Дополнително, регистрација ќе биде можна и на означените пултови пред Порта Македонија на 20.05, со почеток од 11 часот.

 


28.04.2017

 

Соопштение за неработни денови - 1ви Мај

 

Почитувани клиенти,

По повод Првомајските празници, филијалите на Стопанска банка АД - Скопје нема да работат во понеделник 01.05.2017.

 

 

13.04.2017

 

Потрошувачки кредит со 2 години гарантирана каматна стапка

 

Почитувани клиенти,

 

Потрошувачкиот кредит од Стопанска банка е еден од најпопуларните производи и како таков постојано го подобруваме согласно пазарните потреби. Во периодот од 01.04.-30.06.2017 Банката за сите одобрени барања обезбеди 2 години гарантирана каматна стапка во износ од 6% годишно како и 100% ослободување од административните трошоци.

 

 

 

13.04.2017

 

Станбен кредит - нова промотивна понуда

 

Почитувани клиенти,

 

Во потрагата по нов дом за моментите кои сакате да траат вечно, Стопанска банка АД - Скопје ви излегува во пресрет со понудата на станбени кредити прилагодени на потребите и можностите на сите наши клиенти. Дополнително, сите одобрени кредитни барања до 15.06.2017 година ќе добијат намалени каматни стапки гарантирани за првите 5 години, поточно 4% за првите три години и 4.3% за останатите две години.

Понудата вклучува и 100% ослободување од иницијалните трошоци поврзани со кредитот, односно нотарски, административни и трошоци за процена.

 

Печати