Најчесто поставувани прашања

 

Корисни совети

Бидете информирани околу користењето на картичките и нивната финкционалност, заштита и тајноста на податоците и ПИН кодот, како и евентуални блокади за подигнување готовина во некои држави. За повеќе информации јавете се во Контакт центарот достапен 24 часа на 02/3100-109 или на следниот линк.

 

Безбедно купување на интернет - 3D Secure

Картичките на СБ се единствените во Република Македонија кои го поседуваат 3D Secure сертификатот (VbV & MC SecureCode) и овозможуваат највисок степен на сигурност при купувањето на интернет со Visa / MasterCard кредитна или дебитна картичка.

Повеќе информации на следниот линк.

 

MasterCard бесконтактни картички

Стопанска банка АД Скопје започна со издавање на бесконтактни MasterCard кредитни и дебитни картички. Бесконтактната технологија е последниот развоен чекор кај картичките и овозможува брзи, лесни и сигурни плаќања насекаде во светот.

Повеќе информации и често поставувани прашања поврзани со бесконтактните картички и плаќања се достапни на следниот линк.

Печати